Wilmastiftelsen och dess fantastiska volontärer arbetar med att:
  • Ge stöd till lekterapi.
  • Anordna ”fixardagar”.
  • Anordna aktiviteter för hela familjen.
  • Gåvoinsamlingar, t.ex. Julinsamling.
  • Dela ut gåvor till barnen på sjukhusen i Lund och Karlskrona.
  • Ge stöd till Ronald McDonalds hus i Sverige (ideellt arbete t.ex.).
  • Donera pengar till forskning kring sjukdomar gällande andningsorganen.
  • Arrangera artistframträdanden (Sanna Nielsen, Annika Herlitz, Patriks Combo m.fl.).
  • Årlig insamling till nyårsbadande. Både år 2020 samt 2021 sattes målet till 12 000 SEK, en summa som glädjande nog uppnåddes.

På Wilmastiftelsens Facebooksida uppdateras flödet med jämna mellanrum. Där ser du även ytterligare bilder samt fler klipp. Följ oss gärna!

Urval av Wilmastiftelsens uppdrag

Tomas Sjödin – ”Det händer när du vilar
Wilmastiftelsen har flera gånger varit arrangör när Tomas Sjödin, som själv förlorat två barn, föreläst i olika sammanhang. Överskottet från dessa föreläsningar har oavkortat gått till de barn och familjer som behövt stöd på olika sätt. Tomas är en flitigt anlitad person och har flera gånger varit sommar- och vinterpratare i Sveriges Radio P1, han blev dessutom framröstad av svenska folket som den mest intressanta sommarprataren. Wilmastiftelsen är naturligtvis stolta över vår samverkan med Tomas.

Och du, tillägger han, jag högaktar verkligen Wilmastiftelsens arbete för att hjälpa sjuka barn på sjukhus”.

Varje år anordnar Wilmastiftelsen Julinsamling och Julklappsutdelning.

”De hjälper andra” Sydöstran.
Samma Jul samlade vi in pengar till Julklappar som delades ut till barn på sjukhusen i Lund och Karlskrona”, berättar Marcus Gadd.

Wilmastiftelsens medel går oavkortat till barn på sjukhus samt till Ronald McDonalds hus i Sverige. Tillsammans vill vi försöka skapa en fröjdefull Jul för sjuka barn och för deras föräldrar. Även det minsta bidrag kan göra stor skillnad. Dagarna kring Julinsamlingens start fixas även saker som t.ex. adventsmys till de boende. Läs mer här för att läsa mer om hur DU kan bidra till Julinsamlingen.

Vi anordnar ”fixardagar” på Ronald McDonalds hus i Lund.

Att ta tag i vardagliga saker kanske inte är det första man tänker på eller ens orkar göra när ens barn befinner sig i en mycket svår situation. Wilmastiftelsen och dess fantastiska volontärer anordnar med jämna mellanrum så kallade ”fixardagar”, ofta med tillhörande trivselaftnar som exempelvis grillkvällar och spel.

Fixardagar 

Marcus och Cecilias dotter valde att donera sitt långa hår.

Det här är Marcus och Cecilias dotter, Ida, som under en lång tid odlade sitt långa hår. En dag bestämde hon sig för att hon ville klippa av håret för att kunna ge det till en perukmakare, som skulle se till att andra barn som inte hade hår skulle kunna få det. Ida har träffat många barn genom åren, både genom Wilmastiftelsen, men också när vi varit där av privata själ. Detta kan säkerligen påverkat hennes val att donera sitt hår. Vi som föräldrar är såklart väldigt stolta över det val som hon tog helt på eget bevåg.