Vad vi gör

Wilmastiftelsen och dess volontärer arbetar med att:

  • Anordna ”fixardagar”.
  • Ge stöd till lekterapi
  • Anordna aktiviteter för hela familjen.
  • Gåvoinsamlingar (T.ex. julinsamlingar).
  • Dela ut gåvor till barnen på sjukhusen i Lund och Karlskrona.
  • Ge stöd till Ronald McDonalds hus i Sverige (Ideellt arbete exempelvis).
  • Donera pengar till forskning kring sjukdomar gällande andningsorganen.
  • Arrangera artistframträdanden (Sanna Nielsen, Annika Herlitz, Patriks Combo m.fl.).

Få nyheter och uppdateringar på Wilmastiftelsens Facebooksida.

Urval av Wilmastiftelsens uppdrag:
Vi arrangerar föreläsningsinsamlingar

Thomas Sjödin – Det händer när du vilar! Klicka på bilden för att komma till länken. Wilmastiftelsen har flera gånger varit arrangör när Thomas Sjödin (som själv förlorat två barn) föreläst i olika sammanhang och där överskottet oavkortat gått till de barn och familjer som behöver stöd. Thomas är en flitigt anlitad person och har flera gånger varit sommarpratare och vinterpratare i P1. Thomas blev dessutom framröstad av svenska folket som den mest intressanta sommarprataren och vi på Wilmastiftelsen är stolta över att få samverka med Thomas.

Thomas1Thomas: ”… och du,” tillägger han; ”Jag högaktar verkligen Wilmastiftelsens arbete för att hjälpa barn på sjukhus…”. 
Vi anordnar olika former av aktiviteter till sjuka barn och deras familjer

De hjälper andra – BLT/Sydöstran. Läs mer här.

Marcus_Cecilia1”… Samma jul samlade vi in pengar till julklappar som sedan delades ut till barn på sjukhusen i Lund och Karlskrona, berättar Marcus Gadd…”
Varje år anordnar vi julinsamling och julklappsutdelning

Wilmastiftelsens medel går oavkortat till Barn på sjukhus samt till Ronald McDonalds hus i Sverige. Tillsammans vill stiftelsen försöka skapa en fröjdefull jul för dessa barn och och för deras föräldrar. Även det minsta bidrag kan göra stor skillnad för barnen. Dagarna kring julinsamlingen går också åt till att fixa adventsmys till de boende. Läs mer här för att se hur Du kan bidra till Julinsamlingen – Omtanke, värme, glädje.   Julinsamling_ex

Vi anordnar ”Fixardagar” på Ronald McDonalds hus i Lund.

Att ta tag i vardagliga saker är kanske inte det första man tänker på, eller ens orkar göra, när ens barn befinner sig i svåra situationer. Wilmastiftelsen och dess fantastiska volontärer anordnar med jämna mellanrum så kallade ”Fixardagar”, ofta med tillhörande trivselaftnar som exempelvis grillkvällar. Fixardagar grillfest